Day 3, luostarin päivärytmi

20.03.2020

Tokaluokkalainen ragee, kun kotikoulun aikatauluun tulee muutos, joka vaikuttaa välitunnin kestoon. Miten tärkeää on rytmi! Se luo ja tuo turvaa niin aikuisille kuin lapsille tässä poikkeustilanteessa. Ilman rytmiä hyvätkin asiat liukenevat harmaaseen massaan. Kuten muovailuvaha taaperon käsissä. Kirkkaat kauniit värit muuttuvat mustanruskeaksi. Siinä möykyssä on kuitenkin kaikki värit!


Olen haaveillut, että voisin viettää jossakin elämänvaiheessa pari kuukautta luostarin kaltaisissa olosuhteissa keskittyen yksinkertaiseen elämään ja henkisiin harjoituksiin. Kiitos korona, sinä loit minulle tämän mahdollisuuden nopeammin kuin uskalsin edes unelmoida!


Mitä tiedän luostarielämästä? Jokaisena päivänä toistuu samat arkiset tehtävät, henkiset harjoitukset ja jokaisella luostarissa asuvalla on omat erityiset työt vastuullaan. Niin meidän kotiluostarissakin on arkisia tehtäviä. Eniten aikaa ja energiaa nappaa ruokahuolto. Meidän luostarissa on myös muodollisia henkisiä harjoituksia, kuten meditaatio ja tämän blogin kirjoittaminen. Työn tekeminen on jatkuva epämuodollinen harjoitus. Yrityksemme tarjoaa palveluita työelämän kehittämiseen ja kannustaa kokeilukulttuuriin. Emme ole leipäpappeja, vaan elämme todeksi sitä, mitä ohjaamme, valmennamme ja mahdollistamme asiakkaillemme. Nettisivuillamme kohdassa viitekehykset on seuraavat lainatut viisaudet:


  • Se, mihin me huomiomme suuntaamme, vaikuttaa suoraan valintoihimme ja toimintakykyymme

  • Me olemme sitä, mitä me säännöllisesti teemme

  • Me emme näe maailmaa sellaisena kuin se on, vaan sellaisena kuin me itse olemme


Juuri nyt minulle resonoi, eli saa kehossa ja mielessä vasteen, ensimmäinen kohta typistettynä muotoon: Se, mihin kiinnitän huomioni, vaikuttaa toimintakykyyni. Joka hetki valitsen, suuntaanko someen, silitänkö pupua, katsonko lasta silmiin, kosketanko tai ihastelenko kirkasta taivasta.