Day 2, uloshengitys uploadaa

19.03.2020


Koen asiat voimakkaasti sekä tunnetiloina että kehollisesti. Hankalimmat tunnetilat menevät yleensä ohi viimeistään vuorokauden sisällä. Viime lauantaina annoin itselleni luvan olla ahdistunut ja surullinen. Illalla sängyssä meditoin ja heitin maailmankaikkeuteen toiveen, että sunnuntaiaamuna haluan herätä valoisalla mielellä. Heräsinkin, mutta keho oli kuin kevyen ruoskinnan jäljiltä, arka ja uupunut. Niin, tunteet ovat kuin myrskytuuli. Harvoin myrskykään kestää yli vuorokautta. Mutta myrskyn jälkiä joudutaan usein siivoamaan pidempään.

Lightfulness coaching-valmentajien ryhmä kokoontui keskiviikkoiltana zoomin ääreen Leena Markkasen koollekutsumana. Vertaistuki ja yhteinen meditaatio juuri siinä hetkessä olivat parasta mitä toivoa saattaa. Meditaatiossa minulle nousee joskus spontaaneja mielikuvia. Yhteisessä meditaatiossa sain korvaamattoman arvokkaan lahjan. Mielikuvan, jota käytän nyt päivittäin monen monta kertaa selvitäkseni tästä poikkeustilasta.

Tuossa mielikuvassa fyysinen kehoni on pieni piste keskellä kolmea laajaa kehää (katso blogitekstin kuva). Kehät ovat kuin ääretön usva, pumpulimaisia ja valkokeltaisia. Tulkintani on, että ne ovat henkinen olemuspuoleni, kenttä, joka yhdistää minut muihin ihmisiin, maapalloon ja lopulta koko maailmankaikkeuteen. Olen osa suurta kokonaisuutta.

Herkät ihmiset, kuten minä, ovat downloadanneet kehoonsa, mieleensä ja tunteisiinsa, eli kenttäänsä, kollektiivista korona-tuskaa. Somessa roikkuminen ja pakonomainen uutisten seuraaminen ovat kuin bensa kärsimys-nuotioon. Ei ihme, että ajoittain tulee overflow error!

Kyllä olen tiennyt, että pitkä uloshengitys purkaa stressiä. Yksinkertainen stressin uploadaus kehosta ja mielestä. Nyt yhdistän tämän tiedon mielikuvaan ja saan välittömän positiivisen vasteen! Mieli kirkastuu ja kehon kivut sekä uupumus helpottavat. Sisäänhengitän kehon keskipisteeseen, sydämeen, ja uloshengitän hitaasti koko kehoni läpi kenttään. Fyysisen olemuspuolen huolet ja murheet etääntyvät minusta ja sulautuvat osaksi maailmankaikkeutta. Luotan myös, että ne muuntuvat uuden paremman kasvualustaksi aivan kuten biojätteistä kasvaa uusi upea sato.