Mielen treenisali

Mielen treenisali

"Meitä eivät vaivaa niinkään asiat, vaan käsityksemme asioista" - Epiktetos, Käsikirja, luku V

Elämässä on paljon tilanteita, joiden kohtaamisen helppous tai vaikeus riippuu ensisijaisesti siitä, miten me tilannetta katsomme ja minkälaisia tulkintoja me siitä teemme. Stoalainen filosofia, ratkaisukeskeinen ajattelu ja mindfulness-meditaatiot sisältävät lukuisia hyödylliseksi osoittautuneita lähestymistapoja, joiden avulla on mahdollista kyseenalaistaa ja tarkistaa omia ajattelu- ja toimintatapoja. Se hyöty, mikä tällaisesta omien näkökulmien avartamisesta koituu, on oman olon helpottaminen ja oman toimintakyvyn kasvaminen. Maailma tuntuu konkreettisesti avarammalta paikalta, jossa riittää mahdollisuuksia.

Ilmaisella tutustumiskerralla WellStudiolla, Valkjärventie 2, 02310 Espoo, 10.2.2023 klo 16:00 - 18:30 pidämme osallistujien kanssa dialogin, jossa pureskelemme sitä, millaisin edellytyksin voimme tarpeettomasta tekemisestä luopua ja parantaa samalla työmme lopputulosta. Pyydämme kiinnostuneita ilmoittautumaan Tapiolle joko meilitse tapio@mindfulengineering.fi tai puhelimitse 040 5696 454. Tilaisuuteen mahtuu 15 osallistujaa ja hengenravinnon lisäksi tarjolla on kakkua ja teetä.

Varsinainen kolmen kokoontumiskerran mittainen Mielen treenisali kurssi (2½ tuntia / kerta), alkaa  8.3.2023 Kurssille osallistumisen edellytyksenä ei ole tutustumiskerralle mukaan pääseminen - kurssin sisältö on itsenäinen kokonaisuus. Kurssilla perehdymme tarinoiden sekä stoalaisten, ratkaisukeskeisten ja mindfulness-perustaisten harjoitteiden avulla siihen, kuinka omaa impulsiivista reagointia on kuumottavissakin mahdollista suitsia siten, että itse pysyy tilanteessa toimintakykyisenä ohjaksissa. Osallistujana saat käyttöösi tuhansien vuosien aikana koeponnistettuja työvalineitä, joiden avulla on mahdollista ottaa etäisyyttä tilanteisiin ja asettaa niitä oikeisiin mittasuhteisiin. Kurssin hinta on yksityisasiakkaille 300 € ja yrityksille 300 € + alv. 24%. ilmoittautumiset: tapio@mindfulengineering.fi tai puh. 040 5696 454.

Osallistujien kokemuksia aiemmilta kerroilta:

"Sain uusia ajatuksia ja mielen virityksiä luottavaisessa ympäristössä. Myös ryhmän erilaisuus tuli hyvin huomioiduksi ja käännetyksi rikkaudeksi. Keskusteluille oli tilaa ja pystyin kohtaamaan uusia ihmisiä. Myös hiljentymiset olivat paikallaan ja tuottivat hyvää oloa. "

"Omaa mieltä voi treenata ja tulevaisuuskirjeen skenaario on mahdollista toteuttaa."

"Oivalluksia on noussut omasta pohdinnastani, osa muiden ajatuksista, eli kysymyksiä kannattaa pyöritellä muidenkin kanssa enemmän."

"Koko tapahtuman tunnelma oli hyvä. Monipuolisilla tehtävillä kaikki varmasti saivat jotain uutta ajatusta."

"Onnistuimme turvallisen rauhallisen hyvän hengen luomisessa. Opetus oli sopivan ymmärrettävää ei-akateemisellekin. Tarinat ovat hyviä, ne jäävät mieleen paljon helpommin, kuin pelkkä teoria. Harjoitteet olivat mieluisia ja niitä oli sopivasti."

"Ihana luottamuksellinen ja turvallinen tunnelma. Loistavat järjestelyt. Hurjasti kiitos kaikille!"

"Hyvä tasapaino hengellisyyden ja henkisyyden välillä. Tunnelma oli koko viikonlopun lämmin ja hyväksyvä. Luottamuksellisen ilmapiirin rakentamisessa onnistuttiin ja se mahdollisti ryhmän avoimen keskustelun. "

"Arvostin avointa ystävällistä tunnelmaa. Tunsin, että pystyin olemaan lepotilassa mutta silti aktiivinen."